Top 7 tendințe SEO în 2023: Viitorul optimizării

Marketingul digital este în plină ascensiune și nu se îndreaptă spre nicio parte.

Ce înseamnă asta pentru dumneavoastră?

Ei bine, înseamnă că trebuie să fiți la curent cu cele mai recente tendințe în SEO.

Iată câteva dintre cele mai mari tendințe pe care le veți vedea în 2023:

  1. Conținutul îmbunănățit: Veți vedea mai mult conținut interactiv și mai multe elemente vizuale decât oricând. Acest lucru va ajuta site-ul dvs. să iasă în evidență în clasamentele de căutare și va face mai ușor pentru cititori să găsească ceea ce caută.
  2. Mai mult pe mobil: Având în vedere că majoritatea oamenilor se bazează pe telefoane pentru a accesa internetul în zilele noastre, este important ca site-ul dvs. să fie optimizat pentru dispozitivele mobile – și ca conținutul dvs. să fie ușor de citit pe ecrane mai mici.
  3. Personalizare: Aceasta nu este o noutate, dar este totuși importantă! Asigură-te că folosești cuvinte cheie care sunt relevante pentru nevoile sau interesele fiecărui vizitator în parte, astfel încât să le poți arăta exact ceea ce caută atunci când aterizează pe pagina ta (sau pe blog).

SEO se va schimba în următorii câțiva ani și este timpul să ne pregătim.

Primul lucru pe care trebuie să îl știți: optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este un proces care ajută site-ul dvs. să se claseze mai bine în motoarele de căutare precum Google și Bing. Cu cât site-ul dvs. este mai bine poziționat în rezultatele căutărilor, cu atât mai mult trafic va primi de la persoanele care caută produse sau servicii similare.

Al doilea lucru pe care trebuie să îl știți: SEO nu se mai referă doar la cuvinte cheie. Google și alte companii de motoare de căutare au algoritmi sofisticați care pot citi contextul și conținutul, precum și cuvintele cheie. Așadar, dacă doriți ca site-ul dvs. să se claseze bine, trebuie să vă asigurați că are un conținut de calitate pe pagină – și asta include lucruri precum imagini, videoclipuri, linkuri și alte elemente interactive.

Al treilea lucru pe care trebuie să îl știți: acum totul se rezumă la mobil! Mai mult de jumătate dintre utilizatorii de internet accesează acum internetul prin intermediul telefoanelor sau tabletelor – deci, dacă site-ul dvs. nu este încă compatibil cu dispozitivele mobile, pregătiți-vă pentru pierderi serioase de trafic atunci când acești utilizatori vor începe să se orienteze către dispozitivele mobile în locul desktopurilor/laptopurilor.

SEO este în continuă evoluție. Ceea ce a funcționat anul trecut s-ar putea să nu mai funcționeze anul acesta, iar ceea ce funcționează anul acesta s-ar putea să nu mai funcționeze anul viitor. De aceea, este important să fiți la curent cu cele mai recente tendințe SEO. Iată care sunt principalele tendințe SEO pentru 2023.

Indexarea Mobile-First

Indexarea Mobile-first înseamnă că Google va indexa site-ul dvs. web pe baza versiunii sale mobile. Aceasta este o mare schimbare față de trecut, când Google vă indexa site-ul web pe baza versiunii sale pentru desktop.

Această schimbare se datorează faptului că din ce în ce mai mulți oameni folosesc dispozitive mobile pentru a accesa internetul. De fapt, Google spune că peste 60% dintre căutări se fac acum pe dispozitive mobile.

Dacă doriți ca site-ul dvs. să fie indexat corespunzător, trebuie să vă asigurați că versiunea dvs. mobilă este actualizată. Acest lucru înseamnă să ai un design receptiv, timpi de încărcare rapizi și o navigare ușor de utilizat.

Căutarea vocală

Căutarea vocală este o altă mare tendință care este în creștere. Odată cu popularitatea difuzoarelor inteligente, din ce în ce mai mulți oameni folosesc căutarea vocală pentru a găsi informații online. De fapt, ComScore preconizează că, până în 2020, 50% din toate căutările vor fi efectuate prin voce.

Pentru a vă asigura că site-ul dvs. web este optimizat pentru căutarea vocală, trebuie să vă concentrați pe cuvinte cheie cu lungime de răspuns.

Asta pentru că oamenii au tendința de a vorbi în propoziții complete atunci când folosesc căutarea vocală. De asemenea, trebuie să vă asigurați că site-ul dvs. este adaptat la dispozitivele mobile, deoarece mulți oameni folosesc căutarea vocală pe dispozitivele mobile.

Căutare vizuală

Căutarea vizuală este o tendință mai nouă care începe să câștige teren. Acest tip de căutare utilizează imagini în loc de cuvinte cheie pentru a găsi informații. De exemplu, puteți utiliza Google Images pentru a căuta produse sau puteți fotografia un obiect pentru a afla mai multe despre acesta.

Pentru a vă optimiza site-ul web pentru căutarea vizuală, trebuie să vă asigurați că aveți imagini și videoclipuri de înaltă calitate. De asemenea, ar trebui să includeți legende și descrieri cu imaginile dvs. vizuale, astfel încât acestea să poată fi găsite cu ușurință de motoarele de căutare.

Pentru ca site-ul dvs. să apară într-un snippet, trebuie să vă asigurați că conținutul dvs. este bine scris și informativ. De asemenea, ar trebui să vă concentrați asupra cuvintelor cheie cu coadă lungă, deoarece acestea sunt mai susceptibile de a fi utilizate în extrasele prezentate.

Inteligența artificială

Inteligența artificială (AI) începe să joace un rol important în SEO. Google folosește inteligența artificială pentru a înțelege mai bine intențiile utilizatorilor și pentru a oferi rezultate mai relevante. În plus, AI vă poate ajuta să vă optimizați site-ul web pentru SEO.

De exemplu, există acum instrumente SEO bazate pe inteligență artificială care vă pot ajuta la cercetarea cuvintelor cheie și la optimizarea conținutului.

Pentru a vă asigura că site-ul dvs. utilizează AI la potențialul său maxim, trebuie să investiți în instrumente SEO cu AI. De asemenea, trebuie să vă concentrați pe crearea unui conținut de înaltă calitate, relevant pentru utilizatorii dvs. Făcând acest lucru, veți putea să rămâneți în fața concurenței și să vă poziționați mai sus în rezultatele căutărilor.

Schema Markup

Schema markup este un cod pe care îl puteți adăuga la site-ul dvs. web pentru a ajuta motoarele de căutare să vă înțeleagă conținutul. Acesta poate fi utilizat pentru a specifica tipul de conținut de pe site-urile dvs. web, cum ar fi articole, produse, recenzii și multe altele.

Adăugarea schema markup pe site-ul dvs. web vă poate ajuta să vă îmbunătățiți rata de clickuri și traficul organic. De asemenea, vă poate ajuta să fiți prezentat în rich snippets, care sunt similare cu featured snippets, dar cu mai multe informații.

RankBrain

RankBrain este un sistem de inteligență artificială care ajută Google să înțeleagă interogările utilizatorilor. În acest sens, acesta face acest lucru prin potrivirea interogărilor cu înțelesuri similare și apoi clasifică rezultatele în funcție de relevanță.

RankBrain învață și evoluează în mod constant, ceea ce înseamnă că strategiile SEO care au funcționat în trecut ar putea să nu mai funcționeze în viitor. Acesta este motivul pentru care este important să rămâneți la curent cu cele mai recente tendințe SEO.

AMP pe Google

AMP pe Google este o tehnologie care permite site-urilor web să se încarce mai repede pe dispozitivele mobile. AMP este acronimul de la Accelerated Mobile Pages (pagini mobile accelerate) și funcționează prin încărcarea codului HTML necesar pentru o pagină înainte ca aceasta să fie solicitată de către utilizator.

AMP este conceput pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor de dispozitive mobile și vă poate ajuta, de asemenea, să vă poziționați mai bine în rezultatele căutărilor. Dacă aveți un site web optimizat pentru dispozitive mobile, implementarea AMP pe Google vă poate ajuta să obțineți un impuls SEO.

Concluzie

SEO evoluează în mod constant, ceea ce înseamnă că ceea ce funcționează astăzi ar putea să nu mai funcționeze mâine. Acesta este motivul pentru care este important să rămâneți la curent cu cele mai recente tendințe SEO.

Făcând acest lucru, veți putea să vă mențineți site-ul optimizat și să vă poziționați la un nivel ridicat în rezultatele căutărilor.

Acestea sunt cele mai importante tendințe SEO pentru 2023. Prin faptul că rămâneți la curent cu aceste tendințe, vă puteți asigura că site-ul dvs. este optimizat pentru SEO și că obțineți maximum din eforturile dvs. de SEO. Vă mulțumim că ați citit!

Căutați un specialist SEO? Noi vă putem ajuta! Websem este specializat în SEO pentru brandurile care doresc să își ducă SEO la nivelul următor. Pentru a afla mai multe despre serviciile noastre, obțineți un audit astăzi.

 

close
type characters to search...
close